Καθαρά Δευτέρα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά - Οι τιμές των σαρακοστιανών

Mειωμένες κατά 15% φέτος

Οι τιμές για τα σαρακοστιανά και η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Star 14/3

Ανοιχτά θα μείνουν σήμερα Κυριακή και αύριο Καθαρά Δευτέρα ορισμένα καταστήματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές για τις αγορές τους με τα σαρακοστιανά.

Το πρωί της Κυριακής θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, χωρίς, όμως, το παραδοσιακό ωράριο από τα ξημερώματα της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα.

Καθαρά Δευτέρα: Τι επιτρέπεται και τι όχι- Οι μετακινήσεις για τον χαρταετό

Κανονικά θα λειτουργήσουν όπως κάθε χρόνο οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, ενώ ανοιχτοί θα είναι φούρνοι, ιχθυοπωλεία και μίνι μάρκετ. Κλειστά θα είναι τα σούπερ μάρκετ. 

Mειωμένες κατά 15% οι τιμές για τα σαρακοστιανά

Οι τιμές για τα σαρακοστιανά εμφανίζονται μειωμένες φέτος σε σχέση με πέρυσι.

Ενδεικτικά, οι τιμές φέτος:

  • Καλαμάρι / χταπόδι  στα 5 - 8 - 12 ευρώ το κιλό μέχρι 12€ τα μεγάλα
  • μύδια στα 3,5 ευρώ
  • κυδώνια- γυαλιστερές στα 12 ευρώ
  • γαρίδες από 5 ευρώ μέχρι 15 ευρώ ανάλογα το μέγεθος
  • χαλβάς από 6 μέχρι 9 ευρώ το κιλό 
  • ταραμάς περίπου 14 ευρώ το κιλό - σκευάσματα  από 3,50 μέχρι 5 ευρώ 
  • τουρσιά από 1,70  μέχρι  3,40 ευρώ  ελιές 2 με 5 ευρώ το κιλό 

Μετακινήσεις και κωδικοί SMS για την Καθαρά Δευτέρα- Τι επιτρέπεται και τι όχι

Υπενθυμίζεται ότιεξακολουθούν να ισχύουν οι περιορισμοί των μετακινήσεων.

  • Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγής συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους. Στέλνουμε κωδικό μετακίνησης 6 στο 13033. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός δήμου, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται (πχ μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία κοκ)
  • Οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και ATM τραπεζών με sms 3 πραγματοποιούνται μόνο εντός του δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας
  • Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και όχι με αυτοκίνητο. Συνεπώς, για να πετάξουμε τον χαρταετό σε κάποιο κοντινό χώρο πρασίνου, μετακινούμαστε μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.
  • Στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας (sms 4), οι αστυνομικοί ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, καθώς και για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο και την Κυριακή, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ξεκινά από τις 7 το απόγευμα και διαρκεί ως τις 5 το πρωί, όπως κάθε Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζεται ότι για τις υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top