ΔΕΔΔΗΕ: Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος τον Φεβρουάριο  

Χωρίς τέλη δικτύου όσοι επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» 

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σύσταση στη ΔΕΗ για έκπτωση στους λογαρισμούς ρεύματος στους πληγέντες από την κακοκαιρία    

Στην απόφαση να μην πληρώσουν τέλη δικτύου διανομής για τον Φεβρουάριο όσοι επλήγησαν από τις καταστροφές της κακοκαιρίας «Μήδεια» κατέληξε ο ΔΕΔΔΗΕ μετά τον σάλο για τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην ηλεκτροδότηση.  

Διακοπές ρεύματος: Ο ένας δείχνει τον άλλον για τις ευθύνες

Στη σχετική ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει: 

Χαρδαλιάς: Δε θα κοιμηθεί κανείς μέχρι να έχουν όλοι και πάλι ρεύμα 

«Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών  που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές. 

Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή». 

Προηγήθηκε η επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση από τον οποίο ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Μητσοτάκης: Μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Σχετική αναφορά στο ζήτημα έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνεδρίαση σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης της ΚΟ της ΝΔ.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top