Αναδρομικά κληρονόμων: Δεύτερη ευκαιρία για τους δικαιούχους

Ανοίγει για διορθώσεις η πλατφόρμα

Αναδρομικά με βάση την εθνική σύνταξη θα δοθούν σε χιλιάδες δικαιούχους, που περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξη τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη / πηγή βίντεο: Σκάι

Να προβούν σε διορθώσεις μπορούν από σήμερα οι κληρονόμοι, που διεκδικούν αναδρομικά και οριστικοποίησαν τις δηλώσεις τους εσφαλμένα.

Όσον αφορά τις αιτήσεις κληρονόμων, που δεν εκκαθαρίστηκαν, θα ζητηθεί από τους δικαιούχους να διορθώσουν τα στοιχεία, τα οποία καταχώρισαν και δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του αιτήματος τους.

Αυξήσεις έως 224 ευρώ στις συντάξεις τον Απρίλιο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΚΑ (Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) αν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα σταλούν στα τμήματα πληρωμών των υποκαταστημάτων του e-ΕΦΚΑ για διόρθωση και εκκαθάριση.

Στα τμήματα πληρωμών θα σταλούν επίσης 5.781 αιτήσεις κληρονόμων β' βαθμού για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη μηχανογραφική επεξεργασία με στόχο να πληρωθούν στην 3η προγραμματισμένη πληρωμή (10/4/2021). Την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, θα δοθεί σε λειτουργία η υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων για τις αιτήσεις με διαθήκη.

Εξάλλου, χθες κατατέθηκαν ποσά συνολικού ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς 63.207 κληρονόμων συνταξιούχων α΄ βαθμού, που αντιστοιχούν στις παράνομες μειώσεις της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top