Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πιθανή η μη επιστροφή ποσού από πρώτους κύκλους

Τι θα γίνει με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Περίπου 500 εκατ. ευρώ κοστίζουν στον προϋπολογισμό τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση, μετά από την ένταξη της Αττικής στις κόκκινες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. 

Αυτό είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξηγώντας παράλληλα πως αυτό είναι το επιπλέον κόστος για μέτρα στήριξης σε σχέση με το πώς λειτουργούσε η οικονομία μία εβδομάδα πριν.

Δεύτερη ευκαιρία για «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5» - Ποιους αφορά

Όσον αφορά στην Επιστρεπτέα 1, 2 και 3 και τη μη επιστροφή μέρους του ποσού, ο υπουργός επεσήμανε πως αυτό θα απασχολήσει τους πολίτες από το 2022 και μετά.

«Με την απόφαση της Κομισιόν διευκολύνονται πολλά από αυτά τα μέτρα που έχουν και επιστρεπτέα χαρακτηριστικά αλλά αυτό θα μπορεί να γίνει ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει κάθε χώρα. Ένα από τα οφέλη είναι πως για εταιρείες που με την 4η αναθεώρηση χτυπούσαν την οροφή και δεν μπορούσαμε να τις στηρίξουμε άλλο, τώρα το όριο διπλασιάζεται», είπε ο κ. Σταϊκούρας, διευκρινίζοντας πως αυτό αφορά πολλούς Έλληνες αγρότες.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ερωτηθείς για αλλαγές στο μέτρο των ηλεκτρονικών αποδείξεων απάντησε πως αυτό εξαρτάται από τα στοιχεία τα οποία θα λάβει το υπουργείο. 

«Υπήρχε σε κάποιες κατηγορίες μείωση κατανάλωσης αλλά και μεγάλη αύξηση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Για παράδειγμα άνοδος 57% στο λιανεμπόριο, την πρώτη εβδομάδα που άνοιξε μετά το lockdown. Θα συνεκτιμήσουμε τα δύο στοιχεία προκειμένου να αποφασίσουμε», είπε.

Σταϊκούρας: «Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την πραγματική οικονομία»

Τέλος για τα τεκμήρια είπε πως αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους. 

« Ήδη έχουν δοθεί δυνατότητες για πολλές επιχειρήσεις για αναστολές καταβολής των δόσεων», είπε, ενώ για το θέμα των ρυθμίσεων οφειλών τόνισε πως μετά τη φάση των αναστολών θα συνεκτιμηθεί και αυτό το ζήτημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top