Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ξεκινούν από 27 Ιανουαρίου οι πρώτες πληρωμές

Αυξημένα είναι τα ποσά, που δικαιούνται οι επιχειρήσεις, οι οποίες παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, μέσω του πέμπτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport», της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις, που έχουν υποβάλει οριστική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καλούνται να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή του ποσού, τέθηκε σε λειτουργία τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου.

H διορία είναι μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2021.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στη σειρά

Οι συνολικοί δικαιούχοι της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 ανήλθαν σε περίπου 360.000, έναντι 732.000 επιχειρήσεων που αιτήθηκαν την ενίσχυση, δηλαδή κρίθηκε επιλέξιμες μία στις δύο επιχειρήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 372.000 επιχειρήσεις που κόπηκαν, οι περισσότερες (συνολικά 262.484) παρουσιάσαν αύξηση τζίρου την εν λόγω περίοδο (Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2020).

Τα ποσά ξεκινούν από 1.000 ευρώ, για τους αυτοαπασχολούμενους, και φτάνουν μέχρι τα 100.000 ευρώ.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, γυμναστήρια,  κ.λπ.), προβλέπονται αυξημένα κατώτατα όρια ενίσχυσης: στα 2.000 ευρώ, εάν η επιχείρηση απασχολεί έναν έως πέντε εργαζομένους, και στα 4.000 ευρώ, εάν απασχολεί άνω των πέντε εργαζομένων

Η πληρωμή της ενίσχυσης στους πρώτους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top