Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στη σειρά

Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 700.000

Αυξημένη στήριξη σε κλειστές επιχειρήσεις, αλλά και «κόφτη» σε άλλες που άνοιξαν, βάζει το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τσίπρας: Η επιστρεπτέα να γίνει μη επιστρεπτέα - Ζήτησε στήριξη της αγοράς

Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 700.000, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 1,5 δις ευρώ να πέσει στην αγορά. 

Σταϊκούρας: «Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την πραγματική οικονομία»

Επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια που παραμένουν κλειστά και δεν προβλέπεται να ανοίξουν άμεσα, αναμένεται να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα του 1,5 δις ευρώ του πέμπτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής 

Όμως σχεδόν 4 στις 10 δεν πληρούν τα κριτήρια, τα οποία έχουν να κάνουν με το αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν, το εάν παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή και με τον τζίρο που δηλώνουν.

Ο «κόφτης» του υπουργείου θα μπει στις 100.000, οπότε υπολογίζεται ότι τελικά 400 - 450.000 θα είναι εκείνοι που θα βάλουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους. 

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι έως το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, όλοι οι δικαιούχοι να έχουν λάβει το ποσό της ενίσχυσης από το οποίο το 50% είναι μη επιστρεπτέο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top