Τσίπρας: Η επιστρεπτέα να γίνει μη επιστρεπτέα - Ζήτησε στήριξη της αγοράς

Περιοδεία στο Ίλιον και συζήτηση με καταστηματάρχες

Αυτοψία στην αγορά έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  επισκέφθηκε το Ίλιον και άκουσε την κραυγή αγωνίας των εμπόρων που προσπαθούν μετά το άνοιγμα των καταστημάτων να ορθοποδήσουν.

Τσίπρας: Η ΝΔ προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο

Στην αγωνία που εξέφρασαν ότι θα πρέπει «όχι μόνο να καλύψουν την τεράστια πτώση του τζίρου αλλά και να επιστρέψουν τις όποιες ενισχύσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα», όπως -σύμφωνα με κομματικές πηγές- είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, «ένα εξαιρετικά κρίσιμο θέμα προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, γιατί σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο». 

«Φούσκωσαν» κατά 850 εκατ. ευρώ τα χρέη στην εφορία τον Νοέμβριο!

«Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Να μην την ζητήσουν πίσω. Σε όλα τα κράτη της ΕΕ η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επιδοτήθηκε, διότι έκλεισε εξ ανάγκης δεν έκλεισε από δικό της σφάλμα. Και το άλλο θέμα που κατά την άποψή μου αφορά όλες τις επιχειρήσεις συνολικά, είναι να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top