Τσίπρας: Η ΝΔ προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο

Κριτική στην κυβέρνηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας - 15/01/21

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πανδημία και τις οικονομικές επιπτώσεις στη χώρα άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος» της Πάτρας. Ακόμη, σχολίασε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, τα ελληνοτουρκικά ενόψει των διερευνητικών επαφών αλλά και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα για 12 μίλια, Πρέσπες και.. αγανακτισμένους

«Ασκούμε κριτική σε μια κυβέρνηση που αποδεικνύεται ανίκανη και ανεπαρκής τόσο στο να προστατέψει την υγεία των πολιτών όσο και στο να θωρακίσει την οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη το ΕΣΥ αποτελεί βαρίδι»

Με την οικονομική πολιτική του κ. Μητσοτάκη οδηγούμαστε σε de facto επαναφορά των μνημονιακών συνθηκών

Σχετικά με το σενάριο πρόωρων εκλογών, σχολίασε: «Είναι ίδιον της Δεξιάς να προσπαθεί να αποδρά από τις ευθύνες της όταν τα κάνει μπάχαλο. Επομένως, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

Απάντηση Τσίπρα: Δεν έχει καθαρό μυαλό ο πρωθυπουργός για αποφάσεις 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «η κυβέρνηση κινείται απέναντι στην πιο επιθετική Τουρκία της τελευταίας 25ετίας, χωρίς στρατηγική χωρίς αρχή, μέση και τέλος», όπως είπε. Ακόμη, χαρακτήρισε τις συνθήκες υπό τις οποίες επανεκκινούνται οι διερευνητικές επαφές,  αρνητικές για τη χώρα μας. Ωστόσο, εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην επανεκκίνηση των διερευνητικών για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. 

Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι κάθετη απέναντι σε οποιαδήποτε συζήτηση για δήθεν “γκρίζες ζώνες” ή “αποστρατιωτικοποιμένα νησιά” ή πιέσεις τρίτων για ζητήματα που αφορούν την κυριαρχία μας» είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι «τα δήθεν εσωκομματικά μέτωπα είναι κατασκευάσματα αυτών που πιστεύουν στα κόμματα – νεκροταφεία ιδεών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top