Άνοιξαν οι αιτήσεις για τις 7.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση ΟΑΕΔ

Ποιοι άνεργοι είναι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ

Ανοικτό για αιτήσεις είναι από σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, το νέο πρόγραμμα 7.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού).

Οι αιτήσεις αφορούν τις Περιφέρειες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας και δικαιούχοι είναι άνεργοι άνω των 30 ετών και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και διαρκεί 12 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων επιδοτούνται ο μισθός και οι ασφαλιστικές εισφορές των ανέργων ως εξής:

•    473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών.
•    568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.
•    615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους.
•    710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis.

Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top