Ηλεκτρονική ταυτότητα αποκτούν υποχρεωτικά τα ακίνητα!  

«Αγκάθι» το κόστος – Από την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η διαδικασία  

Ηλεκτρονική ταυτότητα αποκτούν υποχρεωτικά τα ακίνητα από την 1η Φεβρουαρίου. Όλα τα στοιχεία θα καταχωρούνται σε μια πλατφόρμα και οι πολίτες δε θα είναι αναγκασμένοι πλέον, να τρέχουν από υπηρεσία σε υπηρεσία. 

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Τι είναι και πότε ενεργοποιείται

Όλα τα νεόδμητα καθώς και όλα τα παλιά ακίνητα που θα μεταβιβάζονται, θα πρέπει να καταγραφούν σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα και να αποκτήσουν μια και μοναδική ηλεκτρονική ταυτότητα που θα περιέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το κτίριο.     

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ «ΣΑΦΑΡΙ»  ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Έχοντας την ψηφιακή ακτινογραφία των ακινήτων τους με ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους, οι πολίτες δεν θα ταλαιπωρούνται σε πολεοδομίες, κτηματολογικά γραφεία, συμβολαιογραφεία, εφορίες. Επιπλέον, η ηλεκτρονική ταυτότητα θα είναι «καθρέπτης»  όλων των παράνομων μεταβολών στα χαρακτηριστικά των ακινήτων

Η ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου φιλοδοξεί να βάλει «φρένο» στη δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων,  ενώ για όσους καταθέτουν ψεύτικα στοιχεία τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα κυμαίνονται από 2.000 – 20.000 ευρώ. 

Ακίνητα: Η «παγίδα» με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στ. Παραδιάς πάντως δηλώνει για το μέτρο ότι «είναι αχρείαστο και θα προκαλέσει γραφειοκρατία», ενώ θέτει και ζήτημα  κόστους σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας.  

Συγκεκριμένα, το κόστος για την διαδικασία καταχώρησης εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει στα 500 ευρώ

Από την άλλη, με την ηλεκτρονική ταυτότητα θα αποκτήσει το Δημόσιο πλήρη εικόνα για τα ακίνητα του, ενώ ξένοι και Έλληνες επενδυτές δεν θα περνάνε από... 40 κύματα για να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top