Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους καλλιτέχνες

Για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου

χρήματα

Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο μπορούν να υποβάλλουν από τις 19/1/2021 έως και 31/1/2021 οι καλλιτέχνες που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, έως και την 10/1/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και του επιδόματος των 534 ευρώ που χορηγείται λόγω του lockdown και του κορωνοϊού.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ στους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ανά μήνα, για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Επί του ποσού αυτού παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Επίδομα 534 ευρώ: Σήμερα η πληρωμή για χιλιάδες δικαιούχους

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ

Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να κάνει αίτηση:

  • Να είναι εγγεγραμμένος από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Να μην έχει σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και να μη λαμβάνει τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι αναστολές Δεκεμβρίου

Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα 

Για την καταβολή της αποζημίωσης, οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος με τίτλο «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Η δήλωση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη.

Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Επίδομα 534 ευρώ: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή των αιτήσεων

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top