Λιανεμπόριο: Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στην παράταση του lockdown

Η απάντηση του του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Για μια ακόμα εβδομάδα παρατείνεται το lockdown στη χώρα μας, με τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά χωρίς τη μέθοδο του click away όπως έγινε την περίοδο των εορτών και με περιορισμούς στις μετακινήσεις, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown - Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία

Οι καταστηματάρχες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία αντιδρούν έντονα σε αυτή την εξέλιξη. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε στην απόφαση της κυβέρνησης για την παράταση του lockdown. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν, διευκρινίζοντας παράλληλα πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, αλλά και η απαγόρευση για το κυνήγι και το ψάρεμα. 

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

«Μία ακόμα έκπληξη προέκυψε για τον κλάδο του λιανεμπορίου. Είναι άξιο περιέργειας,  γιατί προκρίνεται η επαναλειτουργία των σχολείων σε σχέση με την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου, το οποίο βρίσκεται για όγδοη εβδομάδα κλειστό και υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων, αρχικά έστω και με τη μορφή του «click away» και σύντομα με τη μορφή του «click in shop», προφανώς συνυπολογίζοντας τους υγειονομικούς δείκτες. H λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να ακολουθήσει στη συνέχεια, προβλέποντας ειδική μέριμνα για γονείς με παιδιά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε για ακόμα μία φορά το λιανικό εμπόριο να είναι ο εύκολος στόχος, πού ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση, ερήμην μας. Ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας που από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σηκώνει στην πλάτη του τεράστιο οικονομικό βάρος.

Αναμένουμε άμεσα την κρίσιμη τοποθέτηση της κυβέρνησης επί αυτού του θέματος, γιατί έπειτα από την απώλεια του τζίρου των εορτών, θα είναι καταστροφικό να χαθεί και η περίοδος των εκπτώσεων».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top