Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown - Ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία

Kαραντίνα 7 ημερών πλέον σε όσους έρχονται από το εξωτερικό

Την παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα και συνεπακόλουθα της αναστολής του click away, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  αλλά και την επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των σχολείων ειδικής αγωγής, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών και νηπιακών σταθμών απο τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.     

Aνησυχία για 7 περιοχές: Δεν παρατηρείται μείωση στο επιδημιολογικό φορτίο

«Παραμένει σε αναστολή η λειτουργία του λιανεμπορίου» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ο οποίος αναγνώρισε ότι το lockdown έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο,  αλλά πρόσθεσε ότι συμβάλλει στον περιορισμό της πανδημίας. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα υπόλοιπα καταστήματα που είχαν ανοίξει την περίοδο των Χριστουγέννων (κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών, βιβλιοπωλεία). Παρατείνεται επίσης η απαγόρευση κυνηγιού και ψαρέματος.          

Σε περιοχές όπου συνεχίζει να υπάρχει χωρίς μείωση υψηλό επιδημιολογικό φορτίου δήλωσε ότι η κατάσταση θα αξιολογείται και εάν χρειασθεί θα λαμβάνονται περαιτέρω μέτρα. 

Χαρδαλιάς: Σε ποιες περιοχές παρατείνεται το σκληρό lockdown έως τις 6/01

Για τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα ανέφερε ότι  όπου είναι δυνατόν θα υπάρχουν περισσότερες είσοδοι για την αποφυγή συνωστισμού ενώ   όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ, ενώ δυνατότητα δωρεάν ελέγχουν έχουν όλοι οι πολίτες στο testing.gov.gr

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στις οποίες έχουν ληφθεί ήδη περαιτέρω μέτρα και χρειάζεται περισσότερη  προσοχή, αναφερόμενος ειδικότερα σε  Βοιωτία,  Δυτική Αττική, Κοζάνη Ροδόπη και Χαλκιδική.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν την επόμενη Κυριακή οι αγώνες της Super League 2 στο ποδόσφαιρο, όπως και της Volley League.  

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα υπάρχουν ειδικά μέτρα και τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους και ότι θα υπάρχει υποχρεωτικός περιορισμός κατ΄οίκον για επτά ημέρες, σε όσους έρχονται από το εξωτερικό. 

Όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα πρέπει να υποβάλλονται σε rapid test και να δηλώνονται στη φόρμα PLF.  

«Η προσπάθειά μας διαρκεί ήδη 10 μήνες και είναι φυσικό να υπάρχει  κόπωση.  Αλλά δε θα επιτρέψουμε στην πανδημία να επανέλθει δριμύτερη» πρόσθεσε ο κ.  Χαρδαλιάς.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top