Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας

Πέτσας: Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους

Νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση, μετά τη δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες, που έχασαν τη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την οποία δίνει το υπουργείο Οικονομικών με το εκ νέου άνοιγμα της ρύθμισης των χρεών σε έως 120 δόσεις.

Οι οφειλές, που συσσωρεύονται για να ξεκινήσουν να αποπληρώνονται από τον Μάιο του 2021, ανησυχούν την κυβέρνηση, καθώς είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν σε 12 ή 24 δόσεις, που προβλέπει η ειδική ρύθμιση, η οποία θεσπίστηκε ειδικά για τα χρέη της πανδημίας.

Δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορία

Έτσι, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για να μπορούν να αποπληρωθούν σε 120 δόσεις τα χρέη, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Παράταση του lockdown δείχνει και ο Πέτσας

«Βάζουμε, ως κοινωνία  και ως κυβέρνηση, ως προτεραιότητα την υγεία. Όταν τα μέτρα έχουν αρνητικό οικονομικό αποτύπωμα στην οικονομία, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί δίπλα στους πολίτες για να τους στηρίξουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Το σχόλιο Πέτσα για τη φωτογραφία Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Όπως είπε, η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που έχουν μετατεθεί για την Άνοιξη του 2021, η αναστολή δόσεων προς τις τράπεζες, αλλά και χρέη που δεν έχουν πληρωθεί και αφορούν τον φόρο εισοδήματος, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

«Θα τους στηρίξουμε για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους», υπογράμμισε ο κ Πέτσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top