Δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση των 120 δόσεων σε εφορία

Επανένταξη στη ρύθμιση με την καταβολή του Νοεμβρίου

Δεύτερη ευκαιρία σε χιλιάδες οφειλέτες, που έχασαν τη ρύθμιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δίνει το υπουργείο Οικονομικών με το εκ νέου άνοιγμα της ρύθμισης των χρεών σε έως 120 δόσεις.

Προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι να καταβληθεί κανονικά η δόση του Νοεμβρίου και φυσικά των επόμενων μηνών.

Νέα ρύθμιση χρεών σε 120 δόσεις εξετάζει η κυβέρνηση

Όσον αφορά τις δόσεις, που δεν έχουν καταβληθεί, θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης, δηλαδή μετά την καταβολή της τελευταίας προγραμματισμένης δόσης, με αποτέλεσμα να επεκταθεί αντίστοιχα ο χρόνος αποπληρωμής της οφειλής.

Για την επανένταξη στη ρύθμιση θα χρειαστεί οι οφειλέτες να υποβάλουν άμεσα αίτηση μέσω ειδικής πλατφόρμας, που θα ανοίξει ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. 

Παράλληλα, δίνεται νέα παράταση έως 30 Απριλίου του 2021 στους ασφαλισμένους -κυρίως του ΕΤΑΑ- που είχαν υποβάλει εγκαίρως το 2019 την πρώτη αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων (αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ), αλλά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η διαβίβαση των οφειλών στο ΚΕΑΟ ώστε να προχωρήσει το δεύτερο στάδιο της αίτησης για ρύθμιση.

Γι’ αυτούς τους ασφαλισμένους-οφειλέτες η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δεύτερης αίτησης παρατείνεται έως τον Απρίλιο του 2021.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top