Δεν αποκλείεται διατήρηση του lockdown ακόμη και μέχρι τα Χριστούγεννα! 

Τι είπε ο Σταμπουλίδης στο Star για το ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα 

Για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.   

O  κ. Σταμπουλίδης δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο  ακόμη και να μην ανοίξουν καθόλου τα καταστήματα για τα Χριστούγεννα, απαντώντας στη σχετική ερώτηση της Κ. Μακρή, καθώς υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επισήμως δεν αναφέρθηκε σε ημερομηνίες. «Εγκαίρως είχαμε πει ότι θα υπάρξει παράταση των μέτρων μετά τις 7 του μήνα»  ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να μπει στη ζυγαριά η υγεία των πολιτών  με άλλα αγαθά. «Εφόσον προέχει να ανακόψουμε τη διασπορά του ιδού είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο» τόνισε.  

Ξεκίνησε η Cyber Monday – Τι αγόρασαν οι καταναλωτές τη Black Friday

«Εμείς λέμε ότι αυτή η εβδομάδα είναι από τις πιο κρίσιμες» τόνισε ο ΓΓ Προστασίας Καταναλωτή, σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία θα καθορίσουν τελικά και το πότε θα ανοίξει η αγορά.          

Για το αν μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα  όπως είναι αυτά που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε: 

«Ήδη από σήμερα οι παραγωγοί ελατόδεντρων μπορούν να πουλάνε τα προϊόντα τους ε οργανωμένους υπαίθριους  χώρους.  Έχει τεθεί το ζήτημα από τον κλάδο των εποχιακών είναι αυτονόητο ότι αν ξεκινήσει κάτι,  θα ξεκινήσει από αυτές τις επιχειρήσεις». 

Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά

Σχετικά με το αν θα μπορέσουν να μεταβούν στα χειμερινά θέρετρα της χώρας όσοι έχουν ήδη κάνει κράτηση, ο ΓΓ Προστασίας του Καταναλωτή ανέφερε ότι  «δε θα αλλάξει κάτι στην ανάγκη να αυτοπεριοριζόμαστε μέσα στις γιορτές». 

Για το πλαφόν στις τιμές των τεστ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επίπτωση στην αξιοπιστία τους.   «Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της υγείας και των συμφερόντων των πολιτών» τόνισε ο κ. Σταμπουλίδης.   

Πλαφόν στα τεστ κορωνοϊού: «Είναι κάτω του κόστους των αναλώσιμων»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top