Μητσοτάκης: Έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά

«Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο ασφαλής»

Δείτε τις οδηγίες, που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για το πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα

Μήνυμα κατά του εφησυχασμού στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, Έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και, καθώς σε λίγο θα αρχίσει και η συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης σε μαθητές δημοτικού: Τα σχολεία είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν

«Η ατομική ευθύνη, η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί πλέον επίκληση, είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας», υπογράμμισε.

Έρχεται νέα παράταση για του lockdown;

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση θα είναι προσεκτική στις αποφάσεις, που θα λάβει, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών και πρόσθεσε «Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα».

«Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Εκτιμούμε ότι τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα εφόσον, όπως αναμένουμε, εγκριθούν από τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς πριν από τα τέλη του έτους» σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η επιλογή της κυβέρνησης την οποία έχει υπερασπιστεί πολλές φορές είναι «να απαντάμε στις ανάγκες του σήμερα, δρομολογώντας μεταρρυθμίσεις του αύριο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top