Πώς και πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Βρούτσης: Θα δοθεί ατόφιο το ποσό

Ατόφιο θα δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ, στους εργαζόμενους που το δικαιούνται, όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης.

«Τα 800 ευρώ είναι πραγματικό ποσό, δεν είναι ούτε εικονικό ούτε πλασματικό. Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο και επειδή έχουμε μπροστά μας και τα Χριστούγεννα τα 534 ευρώ θα γίνουν 800 ευρώ. Και φυσικά υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα πάρουν ατόφια τα 800 ευρώ καθότι - μπορεί η εξαγγελία να ξεκίνησε 4/11-  υπάρχουν όμως εργαζόμενοι οι οποίοι είναι από την 1η Νοεμβρίου σε διαδικασία αναστολής σύμβασης εργασίας. Άρα όλοι αυτοί θα πάρουν τα 800 ευρώ», είπε, μιλώντας στο Open, o υπουργός Εργασίας.

Βρούτσης: Τα 21 μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Όπως τόνισε, κάποιοι εργαζομένοι θα πάρουν συνολικά πάνω από 800 ευρώ: «Υπάρχουν όμως και άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα πάρουν τμήμα των 800 ευρώ, συν το μέρος του μισθού τους που αναλογεί στις δεδουλευμένες ημέρες του μήνα. Άρα, θα ξεπεράσουν τα 800 ευρώ αυτοί οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την αναλογία του μισθού».

Έκτακτο επίδομα έως 400 ευρώ - Ποιοι θα το πάρουν

Όσον αφορά το πότε θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ, ο κ. Βρούτσης είπε: «Ειδικά για τον Νοέμβριο, και επειδή μπροστά μας είναι και τα Χριστούγεννα και ο Δεκέμβριος είναι ένας δύσκολος μήνας, καταβάλλουμε στο υπουργείο κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή».

Επίδομα 800 ευρώ: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

1) σε αυτούς που ανήκουν σε πληττόμενες επιχειρήσεις.

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει υποχρέωση από επιχειρήσεις και εργαζομένους να υποβάλουν τις δηλώσεις από 15/11 έως 7/12/2020. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας αυτή την ενέργεια στην Εργάνη, θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί από την αρχή της ολοκλήρωσης υποβολής της δήλωσης, δηλ. μετά τις 7/12 και σταδιακά έως τέλος του μήνα.

2) σε αυτούς που εργάζονται σε επιχειρήσεις, που έκλεισαν.

Εργοδότες και εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα στοιχεία τους από 15/11 έως και 24/11, ώστε έως 3 Δεκεμβρίου να πληρωθούν».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top