Έκτακτο επίδομα έως 400 ευρώ - Ποιοι θα το πάρουν

Θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια σε δικηγόρους και οικονομολόγους

Έκτακτο επίδομα έως 400 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι έως το τέλος του 2020.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, πρόκειται για δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι σε δικηγόρους και οικονομολόγους, λόγω των αρνητικών συνεπειών που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Γ. Βρούτσης: «Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει» –Τον Νοέμβριο το νομοσχέδιο

«Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα θεσπιστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, θα υλοποιηθεί, επίσης, η δέσμευσή μας απέναντι σε δικηγόρους και οικονομολόγους για ένα έκτακτο επίδομα, για την καταβολή του οποίου θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό το επίδομα θα καλύψει μία υποχρέωση του Μαΐου του 2020 και θα υλοποιηθεί τώρα με αναδρομικό τρόπο», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Η πρόβλεψη για το έκτακτο επίδομα θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, που αφορά τις εργασιακές αλλαγές και θα κατατεθεί μέσα στον Νοέμβριο.

Κορωνοϊός: Το κράτος θα αγοράζει τις κενές θέσεις σε θέατρα, σινεμά, ΚΤΕΛ

Το τελικό ποσό της ενίσχυσης δεν έχει κλειδώσει ακόμη, ενώ μένει να αποσαφηνιστούν και τα ακριβή όρια για τα εισοδηματικά κριτήρια.  Όπως είπε ο υπουργός, θα είναι ακατάσχετο και δε θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του Δημοσίου.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι, με υπουργική απόφαση, θα επεκταθεί η δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τον Νοέμβριο και για τον Δεκέμβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top