Γ. Βρούτσης: «Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει» –Τον Νοέμβριο το νομοσχέδιο

280.000 εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή μέσω της τηλεργασίας

Την κατοχύρωση της τηλεργασίας με όρους και κανόνες προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως είπε μιλώντας στο Mega, «η τηλεργασία ήρθε για να μείνει, να ενισχυθεί, να διευρυνθεί και να αποκτήσει νομική υπόσταση».

Τηλεργασία: Τι θα ισχύει για το ωράριο και τον εξοπλισμό

Όπως έκανε γνωστό, στην επικείμενη διαρθρωτική αλλαγή που θα γίνει, υπάρχει ένα νέο κεφάλαιο που αφορά στο νομικό πλαίσιο και την κατοχύρωση της τηλεργασίας, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Το  νομοσχέδιο θα δει το φως της δημοσιότητας, κατά πάσα πιθανότητα, τον Νοέμβριο.

Τηλεργασία: Ηλεκτρονική κάρτα για να αποφευχθούν οι «ζαβολιές» επιχειρήσεων

«Μέσα από την κρίση αναδύθηκαν ορισμένες προκλήσεις που έρχονται από το μέλλον. Μία από αυτές τις προκλήσεις στην αγορά εργασίας και στην οικονομία είναι η τηλεργασία» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και ανέφερε ότι 280.000 εργαζόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή μέσω της τηλεργασίας.

Είπε ακόμη ότι με υπουργική απόφαση θα επεκταθεί η δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τον Νοέμβριο και για τον Δεκέμβριο.

Έκτακτο επίδομα σε δικηγόρους και οικονομολόγους

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε έκτακτο επίδομα που θα αφορά τους δικηγόρους και τους οικονομολόγους. «Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα θεσπιστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, θα υλοποιηθεί επίσης η δέσμευσή μας απέναντι σε δικηγόρους και οικονομολόγους για ένα έκτακτο επίδομα, για την καταβολή του οποίου θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό το επίδομα θα καλύψει μία υποχρέωση του Μαΐου του 2020 και θα υλοποιηθεί τώρα με αναδρομικό τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top