Στην τελική φάση η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας 

Ανοίχθηκαν οι οικονομικές προσφορές 

μετρό

Ανοίχθηκαν οι οικονομικές προσφορές από την Αττικό Μετρό για τη Γραμμή 4 της Αθήνας.  Μειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία ΑΒΑΞ ΑΕ-GHELLA–ALSTOM 

Η Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας προβλέπεται να έχει  32 συνολικά σταθμούς στην τελική ΄φάση (Πετρούπολη-Εθνική Οδός), με πρώτη φάση κατασκευής του έργου το  τμήμα Άλσος Βεϊκου – Γουδή   και μήκος 30 χιλιομέτρων.  Προβλέπεται να είναι η πρώτη γραμμή μετρό στην Αθήνα με αυτόματους συρμούςκαι θύρες στις αποβάθρες. Η διάρκεια των έργων προβλέπεται στους 96 μήνες (8 χρόνια) από την έναρξη της κατασκευής.

Η επέκταση του μετρό στην Καλλιθέα στη συνάντηση Μητσοτάκη – Κάρναβου

Με αφορμή το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών από την Αττικό Μετρό για τη Γραμμή 4 της Αθήνας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις ετών, επιτέλους μπαίνει στην τελική φάση το μεγαλύτερο έργο υποδομής που πρόκειται να κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια στην πατρίδα μας: η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. 

Γραμμή 4 του Μετρό: Οι δρόμοι όπου θα κατασκευαστούν οι 15 σταθμοί

Ένα έργο που θα αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εκατομμυρίων συμπολιτών μας, με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 δισ. Ευρώ που θα φέρει ανάπτυξη και θα αναβαθμίσει τις περιοχές απ’ όπου θα περάσει.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε συστηματικά για την υλοποίηση νέων έργων υποδομών που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και την εικόνα της χώρας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top