Αυθαίρετα: Ποιοι δικαιούνται «σιωπηρή» παράταση

Θα υπάρξει διευθέτηση προβλημάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία

Αυθαίρετα

Δε θα δοθεί νέα παράταση για τα αυθαίρετα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης για όσους προσπάθησαν να υποβάλουν αίτηση τακτοποίησης τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Επίσης, θα δοθεί ειδική παράταση για τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες κακοκαιρίες, ενώ το υπουργείο συζητά την πρόταση του ΤΕΕ, ώστε κάποιες περιπτώσεις πραγματικά μικρών αυθαιρεσιών που έχουν υπαχθεί στην Κατηγορία 5 να μεταφερθούν στην Κατηγορία 4.

Πώς προχωρά πλέον η διαδικασία για τις δηλώσεις αυθαιρέτων 

Η τελευταία παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, και η δεύτερη που έδωσε το υπουργείο, έληξε χθες 30 Σεπτεμβρίου 2020 και σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΤΕΕ προκύπτει ότι μόνο τον Σεπτέμβριο υποβλήθηκαν σχεδόν 200.000 αιτήσεις για την τακτοποίηση αυθαιρέτων.

Ποιοι δικαιούνται «σιωπηρή» παράταση

Το ΥΠΕΝ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Για όσους προσπάθησαν να υποβάλουν αίτηση τακτοποίησης τις προηγούμενες μέρες, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, λόγω της αυξημένης κίνησης που υπήρχε στην πλατφόρμα του ΤΕΕ, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το πράξουν τις επόμενες μέρες. Κανένας από όσους προσπάθησαν δεν θα μείνει εκτός ρύθμισης. Στην πλατφόρμα του ΤΕΕ έχουν καταγραφεί τα ίχνη αυτών των χρηστών του συστήματος και θα τους δοθεί η σχετική άδεια να ολοκληρώσουν την υπαγωγή.

2. Θα δοθεί ειδική παράταση για τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.

3. Το υπουργείο συζητά την πρόταση του ΤΕΕ, ώστε κάποιες περιπτώσεις πραγματικά μικρών αυθαιρεσιών που έχουν υπαχθεί στην Κατηγορία 5 να μεταφερθούν στην Κατηγορία 4.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top