Χαμηλές πτήσεις για τον τουρισμό: Χωρίς αφίξεις και κρατήσεις ο Ιούνιος 

Παραμένουν κλειστά εμβληματικά ξενοδοχεία στην Αθήνα 

Οι χαμηλές πτήσεις του τουρισμού προβληματίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους στον πιο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Σαρώνει η ανεργία και η υποαπασχόληση στον τουρισμό  

Πέρσι, τέτοια εποχή  οι συνολικές αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας έφταναν  τα 3,5 εκατομμύρια και η ημερήσια επιβατική κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος άγγιζε τις 95.000. Φέτος η καθημερινή επιβατική κίνηση δεν ξεπερνά τις 13.000!  Μάλιστα οι περισσότεροι επιβάτες είναι Έλληνες που επιστρέφουν στην πατρίδα, ή αλλοδαποί που έχουν σπίτι στην Ελλάδα.  

Η καθίζηση στα περιφερειακά αεροδρόμιο, για τον φετινό Ιούνιο αγγίζει το 88%. Αποκαρδιωτική είναι μέχρι στιγμής η εικόνα και για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία. Οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 20%!  

ΑΘΗΝΑ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 

Το Hilton, στην καρδιά της πόλης, είναι κλειστό και έρημο. Θεωρητικά θα ανοίξει σε λίγες ημέρες. Έως τότε ο κηπουρός του φροντίζει με αγάπη να είναι όλα έτοιμα για τους επισκέπτες, όπως κατέγραψε η κάμερα του Star. 

Κι άλλα εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας παραμένουν κλειστά αφού ακόμα η ζήτηση είναι ελάχιστη, όπως Μεγάλη Βρετάνια, Marriot, Grand Hayatt.  

Κάποια από αυτά αναμένεται να ανοίξουν μέσα Ιουλίου χωρίς να προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία. 

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ,  επισήμανε ότι ο πανίσχυρος κινητήρας του τουρισμού για την Ελλάδα τίθεται προσεκτικά σε επανεκκίνηση.

Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας από Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση σχεδιάζει :   

•    Πρόσθετα μέτρα στήριξης στα τέλη Ιουλίου 
•    *Τρίτο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής όπως επίσης και 
•    *Μείωση της προκαταβολής στη φορολογία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ξενοδόχους να βοηθήσουν την κατάσταση

ΡΕΤΣΟΣ: «ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»    

Ο πήχης για φέτος είναι χαμηλά. «Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Για τη φετινή τουριστική περίοδο οι στόχοι μας είναι πολύ συγκεκριμένοι. Μετρημένοι και απολύτως ρεαλιστικοί. Να λειτουργήσουμε με ασφάλεια. Να διαφυλάξουμε τη φήμη και το κύρος του προορισμού, της χώρας.. Να στηρίξουμε εργασία και εργαζόμενους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος.  

Όλοι ελπίζουν ο τουρισμός να πάρει μπροστά τον Ιούλιο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top