Βρούτσης: Τον Σεπτέμβριο η νέα κύρια σύνταξη -  Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά

«Δεν κινδυνεύει ο κατώτατος μισθός» διαβεβαίωσε    

Τον  Σεπτέμβριο  να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο θα γίνουν οι  δύο καταβολές αναδρομικών δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον Σκάι.  

«Τον Οκτώβριο -Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Βρούτσης: Πότε θα γίνει η αύξηση των επικουρικών συντάξεων

Ο κ. Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι περίπου 240.000 συνταξιούχοι, θα δουν την Τρίτη (2/6) αυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά το  ενδεχόμενο να μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέσω της εκ περιτροπής εργασίας.

Τροπολογία Βρούτση: Εκ περιτροπής εργασία με επιδότηση του 60% της αμοιβής

«Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Η κυβέρνησή μας η πολιτεία προέβλεψε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν δουλεύει το μισό χρόνο του μήνα. Αυτό είναι οριζόντιο είναι κόκκινη γραμμή και το βάλαμε και στο νόμο»,  διαμήνυσε ο Υπουργός Εργασίας.   

Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε  ότι ο καθαρός μισθός θα είναι τα 550 ευρώ και με τις ασφαλιστικές εισφορές θα φτάνει στα 650 ευρώ μεικτά. «Ο επιχειρηματίας ό,τι και σχήμα να επιλέξει ο εργαζόμενος προστατεύεται απόλυτα» υπογράμμισε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top