Επίδομα 800 ευρώ: Από αύριο σε επιπλέον 160.000 δικαιούχους

Βρούτσης: Εάν βγει απόφαση, θα δοθούν τα αναδρομικά στις συντάξεις

Αύριο υπογράφεται η υπουργική απόφαση, η οποία επεκτείνει τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, για τον κορωνοϊό.

«Ήδη το επίδομα έχει καταβληθεί σε 686.000 δικαιούχους. Είμαστε έτοιμοι να πογράψω αύριο την υπουργική απόφαση, επεκτείνοντας το μέτρο για ακόμη 160 χιλιάδες εργαζόμενους. Θα πάρουν 800 ευρώ μέχρι τέλος του μήνα», είπε ο Γιάννης Bρούτσης, μιλώντας στο Mega.

Αποφασίζει χαλάρωση των μέτρων ο Μητσοτάκης

Νέοι δικαιούχοι για το επίδομα των 800 ευρώ – Ποια επαγγέλματα εντάσσονται

O υπουργός Εργασίας σημείωσε πως έως τις 5 Μαΐου θα καταβληθούν τα 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια άνεργους, ενώ το επίδομα, μέσω voucher, των 600 ευρώ είπε πως θα πληρωθούν τα πρώτα 400 ευρώ όλοι στις προθεσμίες που έχουν ανακοινωθεί, έως το τέλος του μήνα.

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ και πώς

Επίδομα 600 ευρώ: Παράταση για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων

Όσον αφορά, την υπόθεση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, στο πλαίσιο της πιλοτικής δίκης, όπου πληροφορίες θέλουν να υπάρχει θετική εισήγηση για τα αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχους πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, ο κ. Βρούτσης είπε: «Ενημερώθηκα γι’ αυτές τις πληροφορίες και θέλω να πω ότι η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις. Εάνν και εφόσον υπάρξει απόφαση της πιλοτικής δίκης στην οποιαδήποτε κατεύθυνση, θα την εφαρμόσουμε κατά γράμμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top