Επίδομα 600 ευρώ: Παράταση για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων

Πότε θα δοθεί η προκαταβολή των 400 ευρώ

Κέρματα βάζο

Μέχρι και το Σάββατο 25 Απριλίου παρατείνονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, αλλά και η απώτατη προθεσμία για την ενεργοποίηση της «επιταγής κατάρτισης», που ξεκλειδώνει την προκαταβολή των 400 ευρώ.

Σύμφωνα με νέα απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, τροποποιούνται οι ημερομηνίες της δημόσιας πρόσκλησης για το πρόγραμμα και μετατίθενται οι τελικές προθεσμίες.

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ και πώς

Αναλυτικά για τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής προβλέπεται πλέον πως:

-    η καταληκτική προθεσμία για την Διαδικασία Α παρατείνεται για την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 και ώρα 23.59. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59. Η διαδικασία Α αφορά όλους όσοι επέλεξαν να υποβάλλουν οι ίδιοι την αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου στην πλατφόρμα https://elearning.yeka.gr και όχι μέσω του παρόχου κατάρτισης.

Ξεκινάει η πρώτη καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ

-    η καταληκτική προθεσμία για την Διαδικασία Β παρατείνεται για το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου και ώρα 15:00. Η διαδικασία Β αφορά όλους όσοι επέλεξαν να εξουσιοδοτήσουν απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής τους προκειμένου εκείνος να υποβάλλει την αίτηση τους στην πλατφόρμα https://elearning.yeka.gr.

Αντίστοιχα παρατείνεται και η «Διαδικασία ενεργοποίησης της Επιταγής Κατάρτισης», η οποία συνδέεται ευθέως με την καταβολή της προκαταβολής των 400 ευρώ.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη, «οι ωφελούμενοι πρέπει να μεριμνήσουν για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης το αργότερο έως 25/4/2020».

Στο πρόγραμμα έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση 112.500 από τους 180.000 δυνητικούς δικαιούχους.

Πώς γίνεται η Διαδικασία Α και η Διαδικασία Β

•    Όσοι διάλεξαν την διαδικασία Α, επιλέγουν τον πάροχο κατάρτισης που επιθυμούν υποχρεωτικά μέσα από το Μητρώο Παρόχων και αποστέλλουν προτυποποιημένο e-mail. Ο πάροχος απαντά με προτυποιημένο e-mail, αναρτά αμελλητί στο περιβάλλον του “Εργάνη” (https://elearning.yeka.gr) τον Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής του ωφελούμενου ενεργοποιώντας την επιταγή κατάρτισης και αποστέλλει στον ωφελούμενο τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα.

•    Για όσους διάλεξαν την διαδικασία Β, ο πάροχος κατάρτισης προβαίνει, ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης αντί του ωφελούμενου, κατ εντολή και για λογαριασμό του στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης μέσω του Κωδικού Αριθμού Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής που έχει παραχθεί από το «Εργάνη». Επίσης υποχρεούται να αναρτήσει στην «Εργάνη» :

1.    Την εξουσιοδότηση του ωφελούμενου προς τον πάροχο κατάρτισης

2.    Τα στοιχεία IBAN του ωφελούμενου (εκτύπωση από το λογαριασμό Τραπέζης του ωφελούμενου).

3.    Εκτύπωση του ενεργού κύριου ΚΑΔ του ωφελούμενου μέσα από το taxisnet

Με την καταχώρηση ενεργοποιείται και η επιταγή κατάρτισης του ωφελούμενου και πλέον ο ωφελούμενος δικαιούται τη λήψη προκαταβολής εκπαιδευτικού επιδόματος συνολικού ύψους 400€.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top