Σε «καραντίνα» η οικονομία - Αγωνία για την απασχόληση

Ένεση ρευστότητας 1 δις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο Απρίλιος δεν είναι κρίσιμος μόνο για τη σκληρή μάχη της Υγείας αλλά και για τις επιπτώσεις στην οικονομία, όταν βγει από την καραντίνα. 

Μητσοτάκης: Καθοριστικός ο Απρίλιος - Θα το πληρώσουμε, αν χαλαρώσουμε

Μετά τα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που πλήττονται και τους εργαζόμενους τους την επόμενη εβδομάδα έρχονται ειδικά μέτρα ενίσχυσης για τους ανέργους και ειδικά για τους μακροχρόνια που δε λαμβάνουν την τακτική επιδότηση. Το ίδιο δίχτυ ασφαλείας θα καλύψει και τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε εκ περιτροπής απασχόληση για τους επόμενους έξι μήνες, χάνοντας έτσι το 50% των αποδοχών τους. 

Τσίπρας: Στηρίζουμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σιωπούμε

Ένεση ρευστότητας 1 δις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κρίσιμο για το οικονομικό επιτελείο είναι να κρατηθούν ζωντανές οι χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έτσι μέσα στον μήνα θα εκταμιευθούν κρατικά δάνεια 1 δις ευρώ, που θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαια κίνησης από περίπου 400.000 μικρομεσαίες. 

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σχήμα θα πρέπει να εγγραφούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (myBusinessSupport), από αργά το βράδυ της Πέμπτης ή το αργότερο το πρωί της Παρασκευής, έως τις 10 Απριλίου.

Οι παγωμένες φορολογικές υποχρεώσεις θα «σπάσουν» σε δόσεις

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το πώς θα πληρωθούν οι φόροι και οι ρυθμίσεις Μαρτίου- Απριλίου, που έχουν «παγώσει» ως τις 31 Αυγούστου. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να εξοφληθούν σε τουλάχιστον 4 δόσεις. 

Στον «πάγο» και οι νέες αντικειμενικές αξίες

Στον «πάγο» τουλάχιστον μέχρι να λήξει η κρίση, μπαίνει και η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top