Απρόσμενα θετική η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο

«Καλύτερη από το αναμενόμενο» λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι εισπράξεις φόρων τον Μάρτιο λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Με την οικονομία σε καραντίνα και την αγορά κλειστή, το οικονομικό επιτελείο ανησυχούσε έντονα για πιθανή καθίζηση των κρατικών εισπράξεων.

«Η εικόνα που έχουμε από τα έσοδα είναι ότι οι άνθρωποι με συνέπεια πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους. Στα κρατικά ταμεία μπήκαν χρήματα, δεν είχαμε καμία υστέρηση στα έσοδα», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega.

O κ. Σκυλακάκης είπε πως οι πολίτες και οι επιχειρήσεις δείχνουν εξαιρετική σοβαρότητα.

Από σήμερα οι αιτήσεις για κρατικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο

Επίδομα 800 ευρώ: Στις 60.000 οι αιτήσεις από την πρώτη μέρα

«Αυτό μας δίνει περισσότερο χρόνο, μας δίνει χρόνο να ανταπεξέλθουμε καλύτερα σε αυτά που θα συμβούν. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Όλοι οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι αυτό είναι παροδικό. Θα υπάρχει σημαντική ανάκαμψη το 2021», σημείωσε.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος έκανε λόγο για καλύτερη πορεία των φορολογικών εσόδων τον Μάρτιο από αυτό που αναμενόταν.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε φαίνεται ότι η πορεία των εσόδων δεν ήταν απογοητευτική το μήνα Μάρτιο», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

«Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας επέλεξε να πάει να πληρώσει με μειωμένο ποσοστό κατά 25% κάποιες οφειλές που είχε, αυτό δίνει κάποιες επιπλέον δυνατότητες», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει και νέο -συμπληρωματικό- προϋπολογισμό, αυξάνοντας για φέτος κατά 5 δισ. ευρώ το αποθεματικό και τις κρατικές δαπάνες, για τον κορωνοϊό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top