Χριστουγεννιάτικος μποναμάς: Στα 700 – 800 ευρώ το κοινωνικό μέρισμα

Ποιοι θα το πάρουν και ποια είναι τα κριτήρια

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί το τελικό ποσό του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο θα μοιραστεί σε μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα και ΑΜΕΑ.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε το στίγμα του, περιγράφοντας τον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και το χρονικό διάστημα για τις πολυαναμενόμενες ανακοινώσεις. 

Κ.Μητσοτάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε 200.000 οικογένειες πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος αναμένεται να κυμανθεί στα 700 – 800 ευρώ. Ωστόσο το ύψος του τελικού ποσού θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους θεσμούς. 

Αλλάζουν όλα σε κοινωνικό μέρισμα - Ποιοι θα το πάρουν τελικά

Πιθανότερη ημερομηνία ανακοινώσεων είναι η προσεχής Πέμπτη, αφού ο υπουργός Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρας θα έχει επιστρέψει από το Eurogroup. 

Ο αριθμός των δικαιούχων θα είναι 200.000 και σύμφωνα με πληροφορίες το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα. 

Ποιοι το δικαιούνται

Το ποσό που θα αποφασιστεί τελικά θα διανεμηθεί σε

  • Μακροχρόνια ανέργους
  • Πολύτεκνες οικογένειες
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ 

Τα κριτήρια που θα εφαρμοστούν θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά. 

Όπως είπε και στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κύριος Σταϊκούρας, η κυβέρνηση έως τώρα έχει μοιράσει παροχές, ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ επόμενη προτεραιότητα είναι η μείωση και η σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Δεν απέκλεισε τέλος τη μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020. 

Σταϊκούρας: Kοινωνικό μέρισμα σε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες

Ειδικά για το κοινωνικό μέρισμα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «υπάρχουν πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα θέλαμε να τις ικανοποιήσουμε όλες, αλλά υπάρχουν και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να ενισχύσουμε με μόνιμο τρόπο αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσα από μία συνεκτική πολιτική και αν μπορούμε μέσα στα περιθώρια που δημιουργούνται κάθε χρόνο να υπάρχει μία πρόσθετη στήριξη σε αυτές τις ομάδες». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top