Έρχονται προσλήψεις 2.000 επαγγελματιών οπλιτών

Η πλειοψηφία θα αφορά τον Στρατό Ξηράς

Επαγγελματίες οπλίτες

Προσλήψεις 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) δρομολογεί το υπουργείο Αμυνας.

Το «Πεντάγωνο» έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών το σχετικό έγγραφο με τις αναλυτικές καταστάσεις για τα κενά που πρέπει να καλυφθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις 

Στόχος τόσο του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου όσο και του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, που ως πρώην αρχηγός ΓΕΣ γνωρίζει από πρώτο χέρι το οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της γήρανσης του έμψυχου δυναμικού, είναι να καλυφθούν το συντομότερο επιχειρησιακές ανάγκες σε μάχιμες μονάδες σε όλη την επικράτεια.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσα στο 2020, ενώ πιθανόν να γίνουν προσλήψεις και το 2021 και το 2022. Από τις 2.000 προσλήψεις, η πλειοψηφία (1.200) θα καλύψει ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

Σημειώνεται πως και οι τρεις επιτελείς των Όπλων (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) και του ΓΕΕΘΑ έχουν σημάνει συναγερμό εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, ζητώντας επιτακτικά τις συγκεκριμένες προσλήψεις.

Επισημαίνεται ότι η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια και έχουν δικαίωμα επανακατάταξης για άλλα τρία. Πρόσφατα μάλιστα το υπουργείο Αμυνας προώθησε ρύθμιση προκειμένου οι ΟΒΑ που κατατάσσονται εκ νέου να έχουν και οικονομικό κίνητρο, αφού θα ανέβουν μισθολογική κλίμακα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top