Δωρεάν κάρτες ΜΜΜ σε όλους τους εργαζόμενους σχεδιάζει η κυβέρνηση

Ποια τα οφέλη για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις

Επικύρωση εισιτηρίου στο Μετρό

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο τίθεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και θα περιλαμβάνει μέτρα που στόχο έχουν την περαιτέρω ελάφρυνση των νοικοκυριών αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προβλέπονται μεταξύ άλλων η ενίσχυση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και οι παροχές στους εργαζομένους σε είδος.

e-Aποδείξεις: Με βάση το πραγματικό εισόδημα ο υπολογισμός του 30%

Μεγάλες αλλαγές με το φορολογικό νομοσχέδιο και νέες μειώσεις φόρων

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επιπλέον φοροελαφρύνσεις, δίνοντας παράλληλα κίνητρα στις επιχειρήσεις, τα οποία θα έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.

Ένα από τα μέτρα αφορά την χορήγηση ετησίων καρτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν μία επιχείρηση δίνει στους εργαζόμενούς τις κάρτες, το κόστος αυτό θα εκπίπτει στα έξοδά τους.

Για να γίνει πιο θελκτικό το μέτρο εξετάζεται να έχει μια επιπλέον προσαύξηση 30%. Δηλαδή για κάθε κάρτα, που κοστίζει 330 ευρώ, θα περνούν στα έξοδα 400 ευρώ.

Το μέτρο αυτό στοχεύει αφ΄ενός στο να αυξηθεί το εισόδημα των εργαζομένων και αφ΄ετέρου να τονωθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς θα υπάρξει επιπλέον ρευστότητα.

Μιλώντας άλλωστε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε περιγράψει ποιο θα ήταν το μοντέλο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

«Προσλάβετε εσείς νέους συνεργάτες και εγώ θα αναζητήσω τρόπους να τους πριμοδοτήσω. Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας με stock-options ή με άλλους τρόπους διανομής κερδών, τονώστε την εταιρική κοινωνική ευθύνη κι εγώ θα είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές για να τα πραγματοποιήσετε. Προσφέρετε εσείς ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα, ιδιωτική ασφάλεια υγείας ή κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς και εγώ συζητώ τα έξοδα αυτά να εκπίπτουν από την εφορία».

Δεν αποκλείεται πάντως στο ίδιο φορολογικό νομοσχέδιο να δούμε είτε μείωση του συντελεστή φορολόγησης για τα stock options (διανομή κερδών της επιχείρησης με μετοχές) σε εργαζόμενους, είτε τη θέσπιση αφορολόγητου.

Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να δοθεί επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τους εργαζόμενούς τους, αλλά και για να μπορούν οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην επιτυχία των επιχειρήσεων στις οποίες δουλεύουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top