Σε πολλές δόσεις τα αναδρομικά 13ου και 14ου μισθού

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ

Χρυσά κέρματα

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καθώς σε λίγες ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα ανακοινώσει την απόφασή του για τα αναδρομικά του 13ου και 14ου μισθού για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Η απόφαση αφορά χιλιάδες εν ενεργείας δημοσίους υπαλλήλους, που διεκδικούν την επαναφορά των δώρων για όλους, που αντιστοιχούν σε 500 ευρώ τα Χριστούγεννα, σε 250 ευρώ το Πάσχα και σε 250 ευρώ το καλοκαίρι.

Πάσχα με «δώρο» 300 ευρώ από την εφορία για χιλιάδες φορολογούμενους

Επιστρέφονται αναδρομικά έως 16.500 ευρώ το 2019

Για τους συνταξιούχους το ποσό ανέρχεται συνολικά σε 800 ευρώ τον χρόνο και ανιστοιχεί σε 400 ευρώ για τα Χριστούγεννα, 200 ευρώ για το Πάσχα και 200 ευρώ για το καλοκαίρι.

Δώρο Πάσχα: Πότε θα δοθεί, πόσα χρήματα θα πάρετε

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μόνο τα αναδρομικά των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων για την περίοδο 2013-2018 αντιστοιχούν σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ενώ η επαναφορά τους θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό κατά περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σε πολλές δόσεις η επιστροφή των αναδρομικών σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Στην οδό Νίκης ξέρουν καλά πως μια θετική απόφαση από το ΣτΕ θα διαταράξει τη δημοσιονομική ισορροπία, «καταπίνοντας» και το δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα περί κινδύνων δημοσιονομικής χαλάρωσης καθώς είναι χρονιά εκλογών το 2019. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και στο παρελθόν έχει εκφράσει την άποψη ότι τα δημοσιονομικά της χώρας μπορούν να τιναχτούν στον αέρα από την υπόθεση των αναδρομικών.

Κατεβάζει τον πήχη ο Στουρνάρας: Κάτω από 2% η ανάπτυξη το 2019

Σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφανθεί θετικά για τα δώρα και τα αναδρομικά, τότε η λύση της πληρωμής τους σε πολλές δόσεις, την οποία εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών, μοιάζει μονόδρομος, ώστε η κυβέρνηση να μην φορτωθεί το τεράστιο οικονομικό και πολιτικό βάρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top