Δώρο Πάσχα: Πότε θα δοθεί, πόσα χρήματα θα πάρετε

Τι ποσό θα δοθεί στους άνεργους που παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ

Χαρτονόμισμα 100 ευρώ

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου  θα πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα, το οποίο -φυσικά- μπορεί να δοθεί από τον εργοδότη και νωρίτερα, εάν αυτός το επιθυμεί.

Το δώρο δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος και η μη καταβολή του έχει βαρύτατες συνέπειες και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Πόσα χρήματα θα πάρετε για το δώρο Πάσχα

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Έτσι, εάν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το εν λόγω χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό, εάν είναι μισθωτός, ή 15 ημερομίσθια, εάν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Τι δώρο Πάσχα δικαιούστε εάν αποχωρήσατε από την εργασία σας

Στην περίπτωση, όμως, που ένας εργαζόμενος δεν εργάστηκε ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, τότε δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου.

Σε αυτή την περίπτωση υπολογίζετε  το 1/15 το μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες που εργαστήκατε.

Τι δώρο Πάσχα δικαιούνται οι άνεργοι

Για τους ανέργους του ΟΑΕΔ το δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας.

Χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα, από 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα που έλαβαν επίδομα ανεργίας.

Το ΚΕΠΕΑ (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων) της ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα, (δείτε ΕΔΩ) όπου μπορείτε να υπολογίσετε τι ποσό δικαιούστε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top