Πήραν αναδρομικά και χάνουν επιδόματα: Κόφτης σε χιλιάδες ειδικά μισθολόγια

Υπολογίζονται στα ετήσια εισοδήματα τα ποσά που έλαβαν

Χαρτονόμισμα των 100 ευρώ

Να χάσουν κοινωνικά επιδόματα και παροχές, που δικαιούνται, κινδυνεύουν χιλιάδες εν ενεργεία και συνταξιούχοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, ιατροί του ΕΣΥ, καθηγητές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ,  ερευνητές και λοιποί δημόσιοι λειτουργοί, που πήραν αναδρομικά το 2018.

Τα αναδρομικά, που έλαβαν τον Δεκέμβριο του 2018 για τις παράνομες περικοπές στα εισοδήματά τους τα έτη 2012 – 16, θα προσμετρηθούν στα συνολικά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα, που θα εφαρμόσουν εμφανίσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

«Μαύρα» σενάρια από ΔΝΤ από την επιστροφή αναδρομικών και δώρων

Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν υπέρμετρα τα εισοδήματά τους για το 2018 και νε υπερβούν τα εισοδηματικά όρια, που προβλέπονται για τη χορήγηση πλήθους κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

Ανοίγει η «κάνουλα»: Επιστρέφουν αναδρομικά 3 δισ. ευρώ σε όλο το Δημόσιο

Το μείζον αυτό πρόβλημα αποκαλύπτει επιστολή την οποία απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αναδρομικά σε ειδικά μισθολόγια: Πολλά τα λάθη - Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Η επιστολή, η οποία εστάλη στις 18 Ιανουαρίου, αναφέρεται στους στρατιωτικούς, όμως το πρόβλημα που εντοπίζεται μέσω αυτής αφορά και άλλες κατηγορίες λειτουργών του Δημοσίου, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και έλαβαν εφάπαξ ποσά αναδρομικών τον Δεκέμβριο του 2018.

Παράδειγμα

Οικογένεια στρατιωτικού με δύο εξαρτώμενα τέκνα και ετήσιο εισόδημα για το 2018 το ποσό των 18.900 ευρώ, δικαιούται κανονικά να λαμβάνει ετησίως επίδομα τέκνων 1.008 ευρώ.

Όμως, αν ο στρατιωτικός έχει λάβει το 2018 επιπλέον αναδρομικά 1.101 ευρώ, το εισόδημά του φθάνει τα 20.001 ευρώ και ξεπερνά το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ, πάνω από το οποίο το επίδομα τέκνων περιορίζεται στα 672 ευρώ ετησίως.

Έτσι, εξαιτίας του συνυπολογισμού των εφάπαξ καταβληθέντων αναδρομικών στο ετήσιο εισόδημα του 2018, η οικογένεια θα χάσει 336 ευρώ από το επίδομα τέκνων του 2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top