ΡΑΕ: Έρχονται μειώσεις στο νυχτερινό τιμολόγιο του ρεύματος

Σημαντικό το όφελος για τις οικογένειες που το χρησιμοποιούν για θέρμανση

Καλώδια υψηλής τάσης ηλεκτρικού

Μειώσεις στις χρεώσεις στο νυχτερινό τιμολόγιο, ειδικά για αυτούς που καταναλώνουν λόγω θερμοπομπών πολύ ηλεκτρική ενέργεια σχεδιάζει η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπως αποκάλυψε  μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΡΑΕ δρ. Νίκος Μπουλαξής. 
Σε αυτό το πλαίσιο πρωτοβουλιών της ΡΑΕ περιλαμβάνονται μειώσεις στις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που επιβαρύνουν τη νυχτερινή κατανάλωση.

Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν στο μεσαίο (1600-2000 κιλοβατώρες) και το υψηλό κλιμάκιο κατανάλωσης (πάνω από 2000 kwh) όπου οι τιμές θα προσαρμοστούν αντίστοιχα για το μεσαίο κλιμάκιο από 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα κοντά στο 0,015 ευρώ και για το υψηλό από 0,085 ευρώ σε 0,03 ευρώ. 

Η μείωση αφορά περίπου 30.000 οικογένειες που χρησιμοποιούν εντατικά το νυχτερινό τιμολόγιο (π.χ. θερμαίνονται με θερμοσυσσωρευτές) και έχουν αυξημένη κατανάλωση κατά τις ώρες που ισχύει η μειωμένη χρέωση. Η πρόταση της ΡΑΕ προς το υπουργείο Ενέργεια (για την οποία απαιτείται νομοθετική ρύθμιση) περιλαμβάνει και αναδρομική εφαρμογή από 1.11.2018.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top