Οριστικό: Τέλος στον Νόμο Κατσέλη - Καμία άλλη παράταση

Τι προκύπτει από τη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για 16 μεταμνημονιακές εκκρεμότητες

Υπουργείο Οικονομικών

Δε θα χρειαστεί νέα παράταση του νόμου Κατσέλη διαμηνύουν  πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα των "κόκκινων  δανείων» και του ενδεχόμενου να υπάρξει νέα νομική ρύθμιση για τους οφειλέτες.  Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει και από τη σύσκεψη στο Υπουργείο  Οικονομικών για 16 μεταμνημονιακές εκκρεμότητες, ενόψει της άφιξης των ελεγκτών της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το όποιο κριτήριο υπαγωγής στο νέο πλαίσιο θα βρίσκεται σε  συνάρτηση με την εμπορική και όχι με την αντικειμενική αξία των ακινήτων. 

Πολλαπλές είναι την ίδια ώρα οι επαφές  των τραπεζών με τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και τα κλιμάκια της κυβέρνησης.  

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκκρεμότητες, εξετάσθηκε το ζήτημα τη τοποθέτησης νέων Γ.Γ. στα υπουργεία (που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι). Με δεδομένο ότι το  ΑΣΕΠ έχει φόρτο εργασίας στην τρέχουσα συγκυρία, η κυβέρνηση  εκτιμά πάντως ότι είναι δύσκολο να προλάβουν την ημερομηνία της 27ης Φεβρουαρίου που δημοσιεύεται η δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση. 

Η κυβέρνηση  θεωρεί όμως ότι από τη στιγμή που έχουν καλυφθεί τα πέντε από τα έξι ζητούμενα στο πεδίο του Δημοσίου, δε θα υπάρξει πρόβλημα με τους δανειστές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top