Χωρίς κριτήρια η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων – Όλες οι λεπτομέρειες

Με σημαντικό «κούρεμα» στη βασική οφειλή

Κέρματα σε μπολ

Σε όλους τους μη μισθωτούς οφειλέτες θα απευθύνεται η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, που έρχεται για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού δε θα έχει περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Οι δόσεις θα ξεκινούν από 36 και θα προσδιορίζονται με βάση το ύψος του χρέους.

Ειδικότερα: 

- Για χρέη έως 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 36.

- Για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ οι δόσεις αναμένεται να είναι 120.

Λεπτομέρειες για το νέο σχήμα ρύθμισης που θα περιλαμβάνει και σημαντικό «κούρεμα» μέσω επανυπολογισμού της βασικής οφειλής έδωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μετά από τη συνάντηση που είχε με άλλους υπουργούς και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η ρύθμιση του υπουργείου για χρέη προς τα Ταμεία θα αφορά τους πάντες» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου, διευκρινίζοντας ότι για τα χρέη πριν από τις 31/12/2016 θα υπάρξει επανυπολογισμός με βάση το νέο σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και χρέη του 2017, χωρίς όμως επανυπολογισμό, αφού πρόπερσι ίσχυε ήδη ο υπολογισμός των εισφορών βάσει του πραγματικού εισοδήματος.

«Δεν θα υπάρξουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση αλλά με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται το ύψος των δόσεων» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Η νέα «έξυπνη» ρύθμιση, που θα έρθει έως τον Μάρτιο, οδηγεί σε μέσο κούρεμα οφειλής 70% και απευθύνεται σε 958.000 μη μισθωτούς.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top