«Κόκκινα δάνεια»: Παρατείνεται ο νόμος Κατσέλη – Έρχεται επιδότηση δόσης

Υπό διαμόρφωση το νέο πλαίσιο που θα τον αντικαταστήσει

Δίμηνη παράταση για τον νόμο Κατσέλη, που προστατεύει την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών, συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση των κόκκινων δανείων, η χρηματοδότηση της οικονομίας και η προστασία της πρώτης κατοικίας».

Οι τραπεζίτες, από την πλευρά τους, υπογράμμισαν στον κ. Τσίπρα την αναγκαιότητα διαμόρφωσης δικλίδων ασφαλείας, ώστε να μη δίνεται η δυνατότητα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές να κρύβονται πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων με την ταυτόχρονη προστασία της πρώτης κατοικίας.

Βασικό εργαλείο του σχεδίου που περιέγραψε ο πρωθυπουργός είναι η επιδότηση των δόσεων αποπληρωμής σε δανειολήπτες από την πλευρά της Πολιτείας και οι διευκολύνσεις από την πλευρά των τραπεζών στις πληρωμές (επιμηκύνσεις και κούρεμα).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top