Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης: Μάθε αν το δικαιούσαι

Ποια είναι τα κριτήρια

Το κρύο έκανε για τα καλά την εμφάνισή του σε όλη τη χώρα, αλλά η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης δεν έχει περάσει ακόμη από τη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κυριολεκτικά θέμα ημερών και θα έχει και αλλαγές.

Τα κριτήρια θα μείνουν τα ίδια, αλλά πιθανότατα θα αυξηθεί η επιδότηση ανά λίτρο, ειδικά για τις ορεινές περιοχές της χώρας.

Έτσι δεν αποκλείεται να αποφασιστεί ακόμη και διπλασιασμός της επιδότησης από 12,5 λεπτά σε 25 λεπτά το λίτρο.

Όσον αφορά τις ημερομηνίες καταβολής του, εάν δεν αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρυσι, όσοι υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 15/1/2019, θα πληρωθούν έως την 1η Φεβρουαρίου. Όσοι υποβάλλουν αίτηση από τις 16/1/2019 και έως τις 31/5/2019, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 για να πληρωθούν. 

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Δικαιούχοι είναι:

α) Άγαμοι φορολογούμενοι, οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης, οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ. 

Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες, που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 22.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο

Οι γεωγραφικές ζώνες

Α’ Ζώνη

Περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας. Το επίδομα θα χορηγείται για ποσότητα 25 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας.

Β’ Ζώνη 

Περιλαμβάνονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής. Το επίδομα θα χορηγείται για ποσότητα 15 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας.

Γ’ Ζώνη

Περιλαμβάνονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου. Το επίδομα θα χορηγείται για ποσότητα 8 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας.

Δ’ Ζώνη

Περιλαμβάνονται οι ομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού. Το επίδομα θα χορηγείται για ποσότητα 8 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top