Η εφορία «ξέχασε» επιστροφές 1,8 δισ. ευρώ σε ιδιώτες!

Αλλά κυνηγά με κατασχέσεις όσους «ξεχνούν» να πληρώσουν φόρους...

 Έως τώρα γνωρίζαμε ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, επιχειρήσεις χρωστάνε περίπου 102 δισ. ευρώ στην εφορία. Ωστόσο τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή αποκάλυψαν "κρυφό" χρέος 80 δισ.  από τις προσαυξήσεις στις αρχικές οφειλές, εκτινάσσοντας τα χρέη πάνω από τα 180 δισ. ευρώ! 

ΜΙΑ "ΧΟΥΦΤΑ" ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 91 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!

Πάνω από τους μισούς, από τα 4 εκατομμύρια των οφειλετών, χρωστάνε το πολύ 500 ευρώ και συνολικά μόλις 308 εκατ. 

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΙΚ "ΞΕΧΝΑΕΙ" ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ

Κι ενώ ως την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών περιμένει τουλάχιστον 1,8 δισ ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, 
αποκαλύπτεται ότι την ίδια ώρα χρωστάει άλλα τόσα για επιστροφές ΦΠΑ και άλλους φόρους! 

 Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Concordia, στη Νέα Υόρκη, απάντησε στη Βάλια, μια νέα από τους 450.000 που έφυγαν από την Ελλάδα για να ξεφύγουν από την κρίση και υποσχέθηκε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. 

«Και θα πράξω ότι είναι απαραίτητο, για να διασφαλίσω ότι αυτή η γενιά δεν θα καταλήξει να είναι μια χαμένη γενιά, αλλά θα γίνει η κινητήριος δύναμη μιας νέας περιόδου στην Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ- ΘΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

«Η φορολογία θα μειωθεί. Και θα μειωθεί η φορολογία με έναν τρόπο που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τους συμφωνημένους μέχρι σήμερα δημοσιονομικούς στόχους της χώρας» διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.  

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή, επέμεινε ότι υπάρχουν τέτοια υπερπλεονάσματα, που επαρκούν όχι μόνο για τη διάσωση των συντάξεων αλλά και του αφορολόγητου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top