Μετά τον κουλουρτζή έρχεται ο… εφοριακός της γειτονιάς!

Θα κάνει επισκέψεις σε σπίτια

Χτύπημα κουδουνιού πόρτας

Μετά τον κουλουρτζή, τον παγωτατζή και τον λουκουματζή, πολλά χωριά της επαρχίας θα αποκτήσουν και τον εφοριακό της γειτονιάς.

Η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) θέλει να αλλάξει εκ βάθρων το πρόσωπο της σκληρής εφορίας και να εστιάσει στην εξυπηρέτηση των πολιτών με κατ’ ιδίαν συναντήσεις στον τόπο διαμονής.

Όπως προβλέπει το σχέδιο της ΑΑΔΕ, οι εφοριακοί θα πραγματοποιούν επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές, σε πρώτη φάση, με δημιουργία ηλεκτρονικών οδηγών με online ερωτήσεις και απαντήσεις για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.

Τα τέσσερα σημεία του σχεδίου της ΑΑΔΕ:

1.    Θα συσταθούν κινητά συνεργεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων, τα οποία σε συνεννόηση με τους δήμους θα ενημερώνουν τους φορολογουμένους.

Σε πρώτη φάση το σχέδιο θα εφαρμοσθεί στις απομακρυσμένες περιοχές και συγκεκριμένα στα Δωδεκάνησα και εν συνεχεία και, εφόσον κριθεί ότι το μέτρο αυτό είναι επιτυχημένο, θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

2.    Εξετάζεται, σε δεύτερη φάση, να δημιουργηθούν κουβούκλια με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενδεχομένως σε χώρους δημαρχείων, όπου μέσω skype οι φορολογούμενοι θα συνδέονται με την εφορία τους ή τα κεντρικά της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπου θα μπορούν να ζητούν βοήθεια για θέματα που άπτονται της φορολογικής νομοθεσίας και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

3.    Θα δημιουργηθούν τέσσερις ηλεκτρονικοί οδηγοί με τα εξής θέματα: α) Ζητήματα που αφορούν μισθωτούς υπαλλήλους. β) Αγορά και πώληση ακινήτων. γ) Πρώτη φορά φορολογούμενος. δ) Πώς μπορώ να πληρώσω του φόρους.

Οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τα ερωτήματα τους ηλεκτρονικά και θα λαμβάνουν εντός της ημέρας απάντηση από την αρμόδια διεύθυνση που θα συσταθεί στην ΑΑΔΕ για τον σκοπό αυτό.

4.    Αν και πρόκειται για μακρινό σενάριο, η φορολογική διοίκηση εξετάζει να προσφέρει υπηρεσίες σε όσους πολίτες έχουν αναπηρία που δεν τους επιτρέπει να υποβάλλουν τη δήλωσή τους μόνοι τους, ή σε ηλικιωμένους χωρίς πόρους. Δηλαδή, θα εξεταστεί η δυνατότητα της κατ’ οίκον επίσκεψης στους ανωτέρω φορολογουμένους προκειμένου να υποβληθεί η δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top