«Μποναμάς» τα αναδρομικά των επικουρικών για 200.000 συνταξιούχους

Θα εισπράξουν στις 2 Αυγούστου από 145 έως 398 ευρώ

Καλοκαιρινό μπουναμά θα εισπράξουν με την επικουρική τους σύνταξη περίπου 200.000 δικαιούχοι στις 2 Αυγούστου. Μαζί με την επικουρική τους σύνταξη θα εισπράξουν τα αναδρομικά απο την αλλαγή της παρακράτησης της εισφοράς στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, το λεγόμενο ΑΚΑΓΕ. 

Απο τον Μάιο οι τυχεροί είδαν περισσότερα καθαρά στο χέρι. Απο 1 έως 83 ευρώ το μήνα.

"Το ποσό που θα επιστραφεί αφορά το διάστημα απο το καλοκαίρι του 2016 έως τον Απρίλιο του 2018, δεδομένου ότι έκτοτε οι κρατήσεις αυτές διορθώθηκαν" δηλώνει στο Star η εργατολόγος  Άσπα  Παπαθανασοπούλου.  

Tην ανακοίνωση έκανε με ανάρτηση στο Facebook η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου,  ενημερώνοντας ότι το 60% των δικαιούχων θα έχει επιστροφή απο 150 έως 350 ευρώ, δίνοντας και παραδείγματα, ενώ στο σύνολο των δικαιούχων θα επιστραφούν από 145 έως 398 ευρώ.  

Τα αναδρομικά αφορούν τους συνταξιούχους  συνολικά 23 Επικουρικών Ταμείων. 

"ΠΑΓΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ

Κι ενώ η Κυβέρνηση υποσχόταν επαναφορά των ευνοϊκών ρυθμίσεων στα εργασιακά, το ΔΝΤ έρχεται να την προσγειώσει. Ζητά να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να μην αλλάξει τίποτα στα εργασιακά, να διατηρηθούν οι μεταρρυθμίσεις και να μην επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top