Αγωνία για τις επιπτώσεις της ελληνωρωσικής κρίσης στον τουρισμό

Ένα εκατομμύριο Ρώσοι ήρθαν πέρυσι στη χώρα μας

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν το θρίλερ στις ελληνορωσικές σχέσεις οι φορείς του τουρισμού στη χώρα μας.  

Τα σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας έφτασαν μέχρι τη Χαλκιδική. Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες αγωνιούν.  Οι Ρώσοι όμως επισκέπτες για την ώρα τουλάχιστον φαίνονται σχετικά ξέγνοιαστοι, όπως η Βικτόρια,  που δήλωσε στο Star:  «Kάποιες φορές περνάει από το μυαλό μου και σε όλη την παρέα μας αλλά είμαστε εδώ για να χαλαρώσουμε να απολαύσουμε τον ήλιο, αυτό τον υπέροχο ήλιο που δυστυχώς δεν έχουμε στην Ρωσία».

Η Χαλκιδική είναι τοπ προορισμός για επισκέπτες που αξιοποιούν τα all inclusive πακέτα. Το κλίμα των τελευταίων ημερών δείχνει να μην έχει επηρεάσει τη διάθεση τους, και ελπίζουν να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον. 

«Είμαι διακοπές, περνάμε καλά , δεν ξέρω. Τι πρόβλημα υπάρχει; Γιατί οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί με εμάς από τη Ρωσία στην πραγματικότητα» δηλώνει η Ρωσίδα τουρίστρια Ίνγκα.  

Οι περισσότεροι συμπατριώτες της Ίνγκα ωστόσο δεν ακολουθούν το παράδειγμά της κι αυτό κάνει την ανησυχία να χτυπά κόκκινο.. 

«Βασίζονται στην ενημέρωση που θα έχουν από τη χώρα τους. Θέλουν να παρακολουθούν τα κανάλια που είναι ρώσικα και να ακούν ποια είναι τα μηνύματα τα οποία μεταφέρονται»  επισήμανε στο Star η Δανάη Μπεζεντάκου,  ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στη Ζάκυνθο.   

Όπως δηλώνει ακόμα ο  Χρήστος Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδος, «οπωσδήποτε όταν υπάρχει μια κρίση μεταξύ δυο χωρών επηρεάζεται ο τουρισμός.  Το μόνο θετικό είναι ότι δεν έχει εκδοθεί κάποια ταξιδιωτική οδηγία για τους Ρώσους τουρίστες ώστε να μην έρθουν στην Ελλάδα».

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΡΩΣΟΙ ΗΡΘΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πέρυσι οι Ρώσοι άφησαν στην Ελλάδα 418 εκατ. ευρώ. Ήρθαν 880.000 και με την κρουαζιέρα υπολογίζεται πως ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Φέτος όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Ήδη καταγράφεται  μείωση της τάξης του 10%. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η υποτίμηση του ρουβλίου και το διπλωματικό θρίλερ ήρθε να ξεχειλίσει το ποτήρι.

«Ευτυχώς δεν υπήρξε καμιά έκτακτη αναχώρηση και οι κρατήσεις συνεχίζονται κανονικά. Οι Ρώσοι αγαπούν πολύ την Ελλάδα» τονίζει η Φαίη Ψυχοπούλου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στη Χαλκιδική. 

Τop ελληνικοί προορισμοί για τους Ρώσους είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Χαλκιδική όπου καταστήματα έχουν ακόμη και τις ταμπέλες τους γραμμένες στα Ρωσικά για να τους προσεγγίσουν, αφού είναι από τους πιο ανοιχτοχέρηδες τουρίστες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top