«Μπράβο» από ΔΝΤ σε Ελλάδα για τις πισίνες που ανακάλυψε μέσω… Google Earth

Εύσημα στην Ελλάδα για τις πισίνες και τα αδήλωτα ακίνητα που ανακάλυψε - Nέα ενημέρωση: 21:00

Εύσημα στην Ελλάδα για τις πισίνες και τα αδήλωτα ακίνητα που ανακάλυψε μέσω… Google Earth δίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Συγκεκριμένα, η έκθεση «Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο» (Fiscal Monitor) του ΔΝΤ αναφέρεται στη συμβολή των τεχνολογιών ψηφιακής χαρτογράφησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σε χώρες όπως η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες

Στο κεφάλαιο «Ψηφιακή Διακυβέρνηση» της έκθεσης γίνεται αναφορά στις νέες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία για τη φορολόγηση των ακίνητων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Όπως σημειώνεται, η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς οι δορυφορικές φωτογραφίες είχαν αποδειχθεί χρήσιμες για την απεικόνιση των χαρακτηριστικών των αγροτεμαχίων, ενώ είχαν βοηθήσει σημαντικά και στον εντοπισμό φορολογούμενων που δεν είχαν δηλώσει τις πισίνες που διέθεταν οι οικίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έχουν εκμεταλλευθεί τις αμερικανικές μεθόδους χρήσης δορυφορικών φωτογραφιών και των Google Maps για να εντοπίσουν ακίνητα τα οποία δεν είναι δηλωμένα απο τους ιδιοκτήτες τους, όπως και πισίνες  οι οποίες είχαν  σκίαστρα με υφάσματα «καμουφλάζ» για να ξεγελούν τη δορυφορικές αναζήτήσεις και λήψεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top