Κρυφό χαράτσι 20 ευρώ ανά εργαζόμενο στις παιδικές κατασκηνώσεις

Κατασκηνωτικό επίδομα μπορούν να λάβουν, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οικογένειες με εισοδήματα έως και 28.000 ευρώ το χρόνο

Κρυφό χαράτσι 20€ ανά άτομο στις παιδικές κατασκηνώσεις

Μια εργοδοτική εισφορά ύψους 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολούν με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καλούνται να πληρώσουν οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα μέσα στον Αύγουστο.

Πρόκειται για την εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων, με την οποία χρηματοδοτείται κάθε χρόνο μέρος του κόστος διαμονής και σίτισης παιδιών άνεργων οικογενειών ή οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα σε προγράμματα παιδικών κατασκηνώσεων. 

Κατασκηνωτικό επίδομα μπορούν να λάβουν, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οικογένειες με εισοδήματα έως και 28.000 ευρώ το χρόνο, που ισοδυναμεί με αποδοχές 2.000 ευρώ το μήνα, βάσει των δημοσιευμένων κριτηρίων.

Με δεδομένο ότι σήμερα απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα περίπου 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι, εκτιμάται ότι οι εργοδότες τους θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον εισφορές άνω των 34 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ, η συγκεκριμένη εισφορά θα καταβληθεί φέτος παράλληλα με τις ασφαλιστικές εισφορές της μισθολογικής περιόδου Αυγούστου 2017.

Υποχρέωση καταβολής των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο, έχουν οι εργοδότες και για όσους προσέλαβαν μέσα στο 2017 και είναι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ από 1.1.2017 και υπάγονται στην ασφάλιση της Εργατικής Εστίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top