Δεν βάζουμε ΜΥΑΛΟ! Υψηλότεροι κατά 15% οι μισθοί στο Δημόσιο έναντι του ιδιωτικού τομέα

Τα νέα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ δείχνουν ότι οι μισοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ

Δεν βάζουμε ΜΥΑΛΟ! Υψηλότεροι κατά 15% οι μισθοί στο Δημόσιο έναντι του ιδιωτικού τομέα

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με τον δημόσιο την τελευταία διετία, ενώ σήμερα κατά μέσον όρο, οι μισθοί στο Δημόσιο ξεπερνούν κατά 15% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Τα νέα στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ δείχνουν ότι οι μισοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αμοιβές που δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ και την ίδια στιγμή στο Δημόσιο οι εργαζόμενοι έχουν τουλάχιστον κατά 50% αμοιβές άνω των 1.000 ευρώ.

Μάλιστα μόλις το 11% των εργαζομένων στο Δημόσιο έχει αμοιβές κάτω από τα 800 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα μόλις το 17% των υπαλλήλων και εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχουν μισθό πάνω από τα 1.000 ευρώ.

Τα επίσημα στατιστικά φανερώνουν ότι τη διετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το ωριαίο κόστος εργασίας στο Δημόσιο αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο (από το 1,7% το 2014 -2015 στο 3,4% το 2015 -2016), ενώ την ίδια περίοδο το ωριαίο κόστος εργασίας στον επιχειρηματικό τομέα της οικονομίας έπεφτε κατά 2,3% το 2014 -2015 και 3,3% το 2015-2016.

Μετά τα αλλεπάλληλα μνημόνια και μια επταετή οικονομική κρίση… η οποία συνεχίζεται, φαίνεται πως οι ιθύνοντες μυαλό δεν βάζουν και εξακολουθούν να «χαϊδεύουν» τον δημόσιο τομέα, την ίδια ώρα, που ο ιδιωτικός, ο οποίος δεν επιβαρύνει κιόλας τον προϋπολογισμό..., καταρρέει!

Αρκεί για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του προβλήματος, να αναλογιστεί  ότι οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι αμείβονται με μισθούς άνω των 1.000 ευρώ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, μόλις το 17% των εργαζομένων παίρνει αυτά τα χρήματα! Σκεφτείτε δε… ότι οι περισσότεροι πολίτες παραπονούνται και για τις παροχές τους από τις δημόσιες υπηρεσίες… Ελλάς το μεγαλείο σου για ακόμη μια φορά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top