Κύκλοι της ΤτΕ: Πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση

Συνάντηση Στουρνάρα-Θεσμών

Κύκλοι της ΤτΕ: Πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση

​Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι στόχοι των ποσοστών μείωσης των "κόκκινων" δανείων ανά τράπεζα. Αυτό ανέφεραν τραπεζικές πηγές αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα του Σαββάτου με τους επικεφαλής των θεσμών ο Γιάννης Στουρνάρας.

Οι ίδιες πηγές επίσης ανέφεραν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από distress funds για να αγοράσουν "κόκκινα" δάνεια, ενώ αίσθηση προκαλεί ότι γίνεται συζήτηση για να πωλούνται και τα «πράσινα δάνεια» (δηλαδή τα δάνεια που δεν βρίσκονται σε καθυστέρηση) σε distress funds, προκειμένου να γίνεται πιο ελκυστικό το πακέτο της πώλησης των "κόκκινων" δανείων.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει γρήγορα», ώστε να επανέρθει το waiver στα ελληνικά ομόλογα και να αξιοποιήσει η Ελλάδα την ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η συγκεκριμένη κίνηση χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντική διότι «η ΕΚΤ ρίχνει "βροχή" εκατομμυρίων και εμείς κρατάμε ομπρέλα».

«Δεν απέχουμε πολύ από το κλείσιμο της αξιολόγησης, αλλά όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Εν τω μεταξύ, αύριο Κυριακή της Αποκριάς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει νέο ραντεβού με τους Θεσμούς.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top