Τραμπ: Θέλει πίσω τη βάση Μπάγραμ στο Αφγανιστάν – «Όχι» από Ταλιμπάν

«Θα γίνουν άσχημα πράγματα αν δεν την δώσουν πίσω» προειδοποίησε

Ντόναλντ Τραμπ
Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε πως αν η de facto κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν δεν παραχωρήσει εκ νέου στον αμερικανικό στρατό τον έλεγχο της πελώριας αεροπορικής βάσης Μπάγραμ, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Καμπούλ, θα γίνουν «άσχημα πράγματα».

«Αν το Αφγανιστάν δεν δώσει την αεροπορική βάση Μπάγραμ πίσω σε αυτούς που την έφτιαξαν, τις ΗΠΑ, θα γίνουν άσχημα πράγματα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ πληκτρολογώντας αυτή την τελευταία πρόταση με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει, και προσθέτοντας τρία θαυμαστικά.

Συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στις 25/9 στον Λευκό Οίκο

Ήδη την Πέμπτη, ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος δήλωνε πως «εργάζεται» για να «ανακτήσει» τη βάση αυτή, την οποία εγκατέλειψαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις λίγο καιρό πριν από την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία τη 15η Αυγούστου 2021.

«Ένας από τους λόγους που θέλουμε αυτή τη βάση είναι, όπως γνωρίζετε, πως απέχει μια ώρα από εκεί όπου η Κίνα κατασκευάζει τα πυρηνικά όπλα της», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ την τελευταία ημέρα επίσημης επίσκεψής του στη Βρετανία.

Λαμπερό δείπνο στο Ουίνδσορ: Ο Τραμπ, η απαστράπτουσα Μελάνια & το μενού

Ωστόσο νυν και πρώην αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αρκετές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του σχεδίου αυτού.

 Ταλιμπάν: «Αδύνατο» να επιστρέψουμε στις ΗΠΑ τη βάση της Μπαγκράμ 

Οποιαδήποτε συμφωνία για την επιστροφή στις ΗΠΑ της πρώην αμερικανικής βάσης της Μπαγκράμ είναι «αδύνατη», δήλωσε σήμερα η αφγανική κυβέρνηση, αφού ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Αφγανιστάν με κυρώσεις σε περίπτωση που αρνηθεί.

Αφγανιστάν: Βιβλική καταστροφή–Πάνω από 800 οι νεκροί, 2.700 οι τραυματίες

«Πρόσφατα ορισμένα πρόσωπα δήλωσαν ότι άρχισαν διαπραγματεύσεις με το Αφγανιστάν για να ανακτήσουν την αεροπορική βάση της Μπαγκράμ», δήλωσε ο Φασιχουντίν Φιτράτ, διευθυντής στο υπουργείο Άμυνας, τον οποίο επικαλούνται τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης. «Συμφωνία έστω και για ένα τετραγωνικό εκατοστό του αφγανικού εδάφους είναι αδύνατη» πρόσθεσε.

Αφγανιστάν: Την είσοδο γυναικών σε πάρκα και κήπους απαγόρευσαν οι Ταλιμπάν

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top