Tα ξημερώματα της Δευτέρας 9/6 οι Ισραηλινοί κατέλαβαν το ιστιοφόρο Madleen που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό. Οι 12 επιβαίνοντες ακτιβιστές συνελήφθησαν. Κρατούνται σε ξεχωριστά κελιά, χωρίς επικοινωνία με τον «έξω» κόσμο. Η στιγμή του «ρεσάλτο» των Ισραηλινών έχει καταγραφεί σε βίντεο.
Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το πλοίο Madleen που πήγαινε στη Γάζα
Το Madleen πλέει σε διεθνή ύδατα. Λίγο πριν φτάσει στη Γάζα για να παραδώσει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον πεινασμένο Παλαιστινιακό λαό, έρχεται αντιμέτωπο με τις δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού.
Οι 12 ακτιβιστές φορούν τα σωσίβιά τους. Σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Οι Ισραηλινοί δίνουν νερά και σάντουιτς στους ακτιβιστές, προτού τους συλλάβουν.
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για «το γιοτ των selfies» κι είπε ότι «το σόου τελείωσε».
«Θα δείξουμε στους ακτιβιστές βίντεο από την 7η Οκτωβρίου», ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ.
Σε διαφορετικά κελιά στη φυλακή Γκιβόν οι ακτιβιστές
Οι 12 συλληφθέντες ακτιβιστές κρατούνται στη φυλακή Γκιβόν, στη Ράμλα, σε διαφορετικά κελιά, μέχρι κάποια στιγμή να απελαθούν.
Τους έχουν απαγορεύσει να έχουν φιλοπαλαιστινιακά σύμβολα και να χρησιμοποιούν κινητά, τηλεοράσεις ή ραδιόφωνα.
Η Γαλλία πιέζει για την άμεση απελευθέρωσή τους, όπως κι ο ΟΗΕ.
Η σημαία της Παλαιστίνης στο Ηρώδειο
Χθες βράδυ στο Ηρώδειο, οι συντελεστές της όπερας «Τουραντότ» του Πουτσίνι από την Εθνική Λυρική Σκηνή, ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης και καταχειροκροτήθηκαν.
Έλληνες θα περπατήσουν χιλιόμετρα για τα παιδιά της Γάζας που λιμοκτονούν
Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση καταδικάζει την ισραηλινή κατάληψη του ιστιοφόρου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.