Νότια Κορέα: Και δεύτερο αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσγείωση

Η χώρα ξεκινά ελέγχους σε όλα τα Boeing 737-800 

Τα πρώτα λόγια των δύο αεροσυνοδών που επέζησαν της συντριβής του αεροσκάφους στη Νότια Κορέα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δεκάδες είναι τα ερωτήματα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους στη Νότια Κορέα, όπου 179  επιβάτες έχασαν τη ζωή τους με φρικτό τρόπο. Αυτό, όμως, που προκαλεί αναστάτωση είναι ότι μετά την τραγωδία και άλλο αεροσκάφος της Jeju Air αντιμετώπισε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης.

Νότια Κορέα: Τα πρώτα λόγια των δύο αεροσυνοδών που διασώθηκαν

Ακόμη ένα Boeing 737-800 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Jeju Air, το οποίο εκτελούσε πτήση εσωτερικού, αντιμετώπισε αδιευκρίνιστο πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης, παρόμοιο με εκείνο που ανέφερε το πλήρωμα του αεροσκάφους του ίδιου τύπου που συνετρίβη την Κυριακή, πάντως. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο από όπου είχε μόλις απογειωθεί και προσεδαφίστηκε με ασφάλεια.

Αεροπορική τραγωδία στη Νότια Κορέα

Ό,τι απέμεινε από το αεροσκάφος που συνετρίβη κατά την προσγείωση στη Νότια Κορέα / AP Photo (Ahn Young-joon)

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Γκίμπο της Σεούλ για την Τσετζού νωρίτερα τη Δευτέρα, εξήγησε το Γιονάπ, επικαλούμενο πηγές του στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.

Τα 39 από τα 41 αεροσκάφη του στόλου της Jeju Air είναι αυτού του τύπου.

Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Κορέα

AP Photo (Ahn Young-joon)

Νότια Κορέα: Ξεκινούν έλεγχοι όλων των Boeing 737-800 

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα πως σχεδιάζουν «ειδικές επιθεωρήσεις» όλων των Boeing 737-800 που χρησιμοποιούνται στη χώρα, μετά τον θάνατο 179 ανθρώπων στη συντριβή επιβατικού αεροσκάφους του τύπου αυτού αμέσως μετά την αναγκαστική προσγείωσή του χθες Κυριακή στην πόλη Μουάν.

Συνολικά «101 αεροσκάφη Boeing 737-800 χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στη Νότια Κορέα» και «εξετάζουμε επιλογές για να διενεργήσουμε ειδικές επιθεωρήσεις» όσον αφορά την ασφάλειά τους, εξήγησε σε δημοσιογράφους ο Τζου Τζονγκ-γουάν, αξιωματούχος αρμόδιος για τον τομέα των αερομεταφορών στο υπουργείο Μεταφορών στη χώρα της Ασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top